Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 7 | 8 | (Page 9)

    0 0
  • 06/05/17--19:40: Happy Birthday to Me!!
  • Assalamualaikum


    Semalam birthday Atie.. Tapi x celebrate apa pun.. Family Atie memang x celebrate pun birthday, cuma wish sahaja.. Tapi kalau dapat hadiah, tu kira bonus dah.. hehehe. Biasa memang x de apa-apa..

    Ucapan untuk diri sendiri, semoga tercapai apa yang di hajati..

    Ni setahun yang lalu.. Birthday Atie tahun lepas kami pergi bukit keluang.. Tiup kek pasir je..


    Cerita pasal Bukit Kluang pun x update-update lagi.. Ingat nak update hari ni, alang-alang tengah rajin ni.. Skali tengok, gambar pun x transfer lagi.. Terus hilang mood nak upload.. Hehehe. Sorry




    0 0
  • 06/08/17--00:00: Resepi : Begedil
  • Assalamualaikum

    Bahan bahan:

    1/2 kg ubi kentang
    200 gm daging/ayam kisar
    2 sudu teh lada sulah-tumbuk lumat
    1 sudu besar bawang goreng
    2 tangkai daun sup dihiris halus
    1/2 labu bawang besar-di potong dadu
    2 biji telur ayam
    Garam secukup rasa



    Cara cara:
    Kupas kentang dan potong sederhana nipis. Cuci dan toskan. Goreng sehingga masak, angkat dan toskan. Lenyek/tumbuk sehingga lumat semasa masih panas. Ketepikan dulu.
    *boleh juga guna cara merebus sehingga empuk.

    Sementara daging/ayam kisar dimasak sehingga separuh masak.

    Satukan kesemua bahan bahan kecuali telur di dalam satu bekas. Ambil sedikit adunan dan kepal kepalkan. Bulat dan leperkan sedikit. Buat hingga habis.

    Dalam bekas lain, pecahkan telur dan kacau. Celupkan setiap ketulan begedil tadi dengan telur terlebih dahulu sebelum digoreng dengan minyak yang betul-betul panas sehingga berwarna keemasan.

    Guna api sederhana je. Teknik supaya bergedil tidak pecah ialah jangan dibalikkan bergedil sehingga ia betul-betul garing. Insyallah begedil tidak pecah, gorengnya pun lawa. Bila dah masak, angkat dan toskan. Sedia untuk di makan bersama soto atau di makan begitu saja.

    Gambar dah siap goreng x ada.. 

    Selamat mencuba.


    0 0
  • 04/03/18--19:21: Hello Everybody!!


  • 0 0
  • 05/08/18--17:00: Selamat Mengundi
  • Assalamualaikum


    Hari ini adalah penentu untuk masa depan Malaysia.

    Buat la pilihan yang terbaik. 

    Undi adalah rahsia!!

    Selamat Mengundi!!






    0 0
  • 08/06/18--02:29: Cinta Hati Baru
  • Assalamualaikum

    Hadiah birthday Atie tahun ni amat bermakna.. 
    Memang xde di jual kat mana-mana...


    ..




    ..




    ..




    ..




    ni dia hadiahnya




    ..




    ..

    gambar masa umur 1 bulan

    Anak buah Atie yang ke5.. 
    Kami berkongsi tarikh yang sama 5 JUNE

    Wan Emily Mikayla

    Gambar masa lahir ada dalam phone lagi.. Malas nak transfer.. So letak gambar masa umur 1 bulan la.. Gambar ni masa buat photoshoot sendiri kat rumah.. Pakai phone je.. Kualiti gambar x lah gempak macam DSLR.. hmmm, nampaknya kena beli DSLR 1 ni...

    kena tiru hobi kakak-kakak ni

    penat layan FB

    bersama Kak Icha

    bersama Kakak Tasneem

    Kami 3 beradik

    Photoshoot sendiri, edit pun sendiri.. Terimalah dari orang yang x profesional.. Atie x belajar mana-mana pun photoshop, buat sesuka hati.. Kalau PRO tengok cara Atie edit, mesti dia geleng kepala sampai tercabut.. Hahaha.


    0 0

    Assalamualaikum


    Wah.. Nak beli Yakult sekarang x perlu ke kedai dah.. Semua boleh beli dari rumah.. 
    Macam tempat Atie, setiap hari Selasa Yakult akan datang ke rumah.. Tunggu bunyi loceng je dan dah boleh minum Yakult.. Tapi jangan lupa bayar pulak..

    Harga pulak murah dari kedai, tapi biasa kat kedai kadang-kadang ada promosi, so kemungkinan dapat lagi murah la.. Cuma yang ni dapat jimat kos petrol..

    Harga 
    Yakult Ace - RM 3.90
    Yakult Ace Light - RM4.30

    Contact Number yang kat flyers tu untuk area tempat Atie, Cherang Kota Bharu.. Jangan la pulak uolls pergi call dia.. Confirm-confirm dia x kan hantar.. Hahaha. Siapa-siapa duk area Cherang Kota Bharu, boleh la call dia.. Tapi Atie x tau dia cover area mana lagi.. Mungkin boleh tanya dia la..


    0 0
  • 08/15/18--01:54: Vietnamese Spring Roll
  • Assalamualaikum


    Bahan-bahan
    Rice Paper (aeon atau tesco ada)
    Isi ayam - di rebus dengan sikit garam dan herb (bagi ada rasa sedap sikit)
    Udang - dicelur dan dibelah dua (Atie x letak sebab lupa beli)
    Daun salad - secukupnya
    Daun Pudina – secukupnya *
    Daun Ketumbar – secukupnya *
    Timun - dihiris memanjang
    Carrot - dihiris nipis dan memanjang
    Daun selasih - secukupnya
    Bihun - dicelur dan toskan

    *Bagi Atie daun ni mesti ada untuk rasa yang betul.. Kalau xde, rasa macam kosong sikit Vietnamese Spring Roll kita. 

    Cara membuat popia
    Mulakan dengan melembutkan rice paper wrapper.. Celupkan rice paper tersebut dalam mangkuk     air.. Buat sekejap je sebab rice paper senang koyak kalau terlalu basah dan susah nak roll..
    Kemudian, letakkan rice paper yang telah lembut tadi, di atas pinggan.. Susun daun salad, bihun, isi ayam dan semua bahan-bahan tadi (letak dalam 2,3 helai).. Kalau guna isi udang, letak sebelum daun salad untuk nampak cantik..
    Dengan berhati-hati, lipat rice paper macam melipat popia atau gulung ketat.. Atie gulung je, Nampak lawa sikit..
    Buat sampai habis dan sedia untuk dihidang..



    Bahan untuk sos
    4 sudu besar cuka
    4 sudu besar sos ikan
    1 cawan air
    1 sudu besar gula
    1 ulas bawang putih (ditumbuk)
    Cili padi (ditumbuk)

    Cara membuat sos
    Masukkan semua bahan dalam periuk.
    Masak sekejap sehingga gula larut.

    ** Cara malas, Atie beli sos cili thai je.. Tapi biasa Sos Cili Thai manis kan, so Atie tambah cuka, bawang putih dan cili.. Sukatan ikut lidah sendiri.. hehehe

    Atie beli yang ni kat Aeon





    0 0

    Assalamualaikum



    Bahan-bahan perapan daging (perap 1 jam) :

    1. Daging ambil bahagian yg ada lemak baru sedap - ketebalan daging 1.5cm (anggaran Atie)
        - cucuk-cucuk daging dengan garfu bagi bahan perapan mudah serap
    2. gula
    3. sos ikan (nampla)
    4. sos tiram
    5. myk masak
    6. lada hitam

    agak-agak je tau xde sukatan

    Bahan-bahan untuk buat sos cicah daging :

    1. sos ikan (nampla)
    2. air asam jawa
    3. jus limau nipis
    4. thai palm sugar
    5. serbuk cili thai (kalau x cukup pedas, boleh tambah cili padi tumbuk)
    6. bawang merah
    7. beras sangai (goreng tanpa minyak & tumbuk halus)
    8. daun saderi (hiasan)

    Selamat mencuba..

    Gambar masa grill daging x ada.. tengah kelam-kabut buat sos..




    0 0
  • 09/12/18--18:53: Resepi Nasi Air Kelantan
  • Assalamualaikum



    Bahan-bahan Sup:
    Ayam bahagian dada
    * Bawang putih (ditumbuk halus)
    * Lada Hitam (ditumbuk lumat)
    * Bunga Lawang 
    * Halia (ditumbuk kasar)
    * 1 biji bawang besar (dibakar dan di belah 4)
    * Serai (di ketuk)
    * Akar Daun Sup
    * Pati Ayam
    * Garam Gula secukup rasa

    Sambal Cili:
    Cili Padi
    Bawang Putih
    Cuka

    Bahan-bahan sampingan:
    Ikan Bilis goreng
    Tauhu goreng dan hiris kecil-kecil
    Daun Sup
    Bihun – digoreng (tapi Atie x letak, malas nk goreng.. hehehe)
    Minyak bawang putih



    Cara-cara:
    1. Rebus Ayam sehingga masak dengan air yang banyak. Air tu akan digunakan untuk membuat sup.
    2. Bila ayam dah masak, keluarkan ayam dan masukkan semua *bahan-bahan untuk sup. Dan bila rasa semua dan lengkap boleh tutup api.
    3. Untuk Sambal cili, bland semua bahan-bahan dan di perasakan dengan garam dan gula.
    4. Ayam yang di rebus tadi, di carik-carik untuk di makan bersama nasi air.


    Untuk nasi, masak macam biasa tapi lebihkan air.. mungkin 2,3X lebih dari biasa.. Bila nasi baru masak, kacau-kacau untuk menghancurkan nasi dan tambah air sikit kalau xnak dia berketul atau melekat-lekat.

    Selamat Mencuba!!




    0 0
  • 09/17/18--00:50: Tetiba rajin masak
  • Assalamualaikum

    Tiba-tiba pulak Atie rajin post pasal resepi kan.. Biasanya resepi-resepi yang Atie post, semua Atie try masak dulu.. Lagipun bila post kat sini senang nanti Atie sendiri nak rujuk..

    Atie bukan rajin masak dan sangat jarang masak.. Ni tiba-tiba rajin sebab UmmiAbah pergi menunaikan Ibadah Haji.. Atie la yang kena jaga adik-adik kat rumah.. Tu yang tetiba rajin masak.. Hahaha.. Kalau tak... Hmmmmmm, jangan harap serajin ni..

    Sejak UmmiAbah xde, Atie la yang kena rajin turun padang masak untuk adik-adik.. Biasa weekend terlebih rajin la.. Kalau weekday penat balik kerja kan, jadi malas sikit.. Kalau Atie masak pun just nasi goreng je.. Tu pun kalau rajin la.. kalau malas, beli kat kedai je.. hikhikhik.

    Kadang-kadang kesian juga dekat adik-adik, asyik-asyik nasi goreng.. Tu sebab Atie beli makanan kat kedai kadang-kadang, takut diaorang bosan makan nasi goreng.. Tapi A'zim dia bagitahu x kisah pun nasi goreng hari-hari.. Masa study dulu pun hari-hari nasi goreng.. Dah biasa makan menu sama hari-hari.. Dengar je dia cakap macam tu, fuhhhh..... lega la.. 

    Ok.. lepas ni, hari-hari nasi goreng la... Hahahah

    kami 4 beradik penjaga rumah


    0 0

    Assalamualaikum


    Dah lama Atie x join giveaway.. So kita start balik untuk menambah kenalan.. Syarat-syarat pun simple je..

    SYARAT-SYARAT :

    1. Follow blog anasuhana.com.

    2. Follow IG Ana Suhana di SINI.

    3. Buat entri bertajuk Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana, upload banner di atas dan backlink ke entri ni.

    4. Jangan lupa tinggalkan url di bahagian komen entri ini. Kalau tak, Ana tak dapat detect penyertaan korang.

    5. Good luck and all the best to all 😍.

    0 0

    Assalamualaikum





    sumber : copy paste


    Salam Sayang,
    Atie

    0 0

    Assalamualaikum










    sumber : FB

    0 0
  • 09/26/16--19:16: Bila internet tiada....
  • Assalamualaikum

    Hampir seminggu bekalan internet terputus.. Macam bekalan makanan pulak.. hihihi. Streamyx xde gara-gara kabel kena curi.. Aduihh apasal bodoh sangat gi curi kabel.. Menyusahkan orang je.. Bila internet xde, hura-hara lah semua mangsa di rumah.. X senang duduk dah semua..

    Biasa lepas sembahyang subuh Atie akan layan FB atau Instagram.. Ala, sambil tunggu mata nak lelap balik.. Ish!! Anak dara apa tido balik lepas subuh.. kihkihkih. Bila on FB, eh apasal tengok pakai DATA pulak.. mana hilang signal wifi.. Hati dah risau sebab sebelum tu TM dah bagitau kena bayar bil, tapi Atie x pergi bayar-bayar lagi.. Kahkahkah.

    Bila tengok kat modem signal internet xde.. Risau dah.. Confirm semua pakat-pakat pandang Atie sebab lambat bayar bil.. Semua kalau internet problem ke atau slow semua pandang Atie.. Kerja Atie la buat report-report ni..

    Lepas tengok modem signal xde, cepat-cepat la Atie pergi mandi dan bersiap nak keluar bayar bill.. Tapi hati kata confirmkan dengan TM dulu la.. Kalau betul keno potong, baru keluar gi bayar.. Bila call TM, house phone pulak problem.. Macam xde bunyi langsung.. Dalam hati confirm TM yang buat hal.. Terus call TM pakai hp.. Memang diorang yang problem sebab line Atie belum kena potong lagi.. Lega sikit sebab internet xde bukan salah Atie. Hahaha.

    Lepas di selidik, memang confirm kabel kena curi.. Bila tanya Tm bila benda ni settle, diorang cakap kena ambil masa 1minggu juga untuk siap ganti balik kabel..
    Errrkkkkk~ lamanyaaa……………………..

    sekadar hiasan

    Bila streamyx xde, maka huru-hara la segala isi dalam rumah tu.. hehehe. Semua mana la boleh hidup tanpa internet.. Abah la yang paling kalut.. Suruh Atie buat internet mobile kat tablet dia.. Senang la nak berwhatsapp.. Sebelum ni Abah pakai phone nokia biasa je, tablet untuk whatsapp tinggal kat rumah je.. Sebab tu pakai line xde internet..

    Sanggup je Abah bayar internet mahal asalkan dapat berwhatsapp.. X leh hidup tanpa whatsapp nampaknya.. kehkehkeh. Ummi pun sama, kelam kabut suruh adik top up kan nak bagi internet aktif. Biasanya Ummi jarang top up.. Duk rumah je kan.. Ummi lebih kepada whatsapp, nak call pakai hp Abah.. Hahaha.

    Hp Atie pulak 100mb je data.. Sebelum ni pakai 500mb pun x habis pakai.. Yela, duk rumah pakai streamyx rumah.. Gi ofis pakai ofis punya.. Lepak-lepak kat luar pun kurang, kalau ada pun kurang online.. Cukup sekadar nak berwhatsapp je.. Sebab tu Atie turun kan data jadi 100mb.. Rasa membazir je.. Ofis hp pn dah ada data 500mb.. lebih dari cukup dah untuk Atie.. Bila streamyx kat rumah xde, Atie ok je.. Xde kelam kabut.. Nak try biasakan diri hidup tanpa internet.. kahkahkah

    Tapi seminggu tanpa internet terus memang xleh la.. Untuk whatsapp kena ada.. Yelah, semua kan berwhatsapp.. Nak tanya benda urgent pun pakai whatsapp.. So, whatsapp amat-amat penting..

    Bila streamyx xde, Atie kurang Facebook.. Yela pakai data ciput je, buka facebook pun kadang-kadang je.. Nak save data katakan.. heheee.. Bila cuba kurangkan facebook, ok la bagi Atie.. X ada benda urgentkan.. Tapi kurang dapat maklumat isu semasa.. Bila ada apa-apa berlaku dekat Malaysia atau Dunia memang lambat dapat info la.. Tu pun tunggu dari mulut-mulut orang lain.. So, untuk Atie facebook ni memberikan maklumat.. Tanpa facebook ibarat hidup dibawah tempurung.. Cewahhh~ siap peribahasa lagi tuuu.. kihkihkih

    Erkkk... terpanjang pulak karangan ni..

    Salam Sayang,
    Atie


    0 0
  • 10/06/16--00:04: Gila Ramen
  • Assalamualaikum

    Sekarang rasanya dah kurang orang gilakan Ramen.. Sewaktu awal kemunculannya dulu, ramai je post pasal ramen.. Happy gilerrrr dapat makan ramen.. Ramai juga yang berkesempatan jual ramen secara online.. Yela kan, kat kedai mana ada.. Nak beli pun susah.. Ada yang jual RM35/pax.

    Atie pun salah seorang yang teringin sangat nak makan ramen.. Tapi untuk beli online tu, memang x la.. Entah la, Atie jarang beli barang online.. Cousin Atie ada je jual, tapi bila tanya ada cop halal ke x dia cakap xde.. Erkkkk…. Memang x kan beli la.. So, terpaksa memendam rasa dulu..

    Hari tu Kak Long ada beli kat Paka.. Beli online gak, tapi Cod kat Paka.. Rm30 kalau x silap Atie.. Dia simpan untuk Atie 1 bungkus, nak bagi Atie try.. 

    Bila 1st sudu masuk dalam mulut, wowwww pedas gilerrr tapi sedapppp… Rasa dia x lah gempak sangat, tapi pedas dia yang gempak gilerr.. Bagi Atie Ramen ni sedap sebab pedas dia.. Unik sikit.. Lepas sekali makan tu, terus nak makan je.. Memang akan rindu pedas dia..

    Tapi sekarang banyak dah tempat boleh beli Ramen.. Kat Aeon pun berlambak je.. Harga pun standard dah.. RM25 je.. Mungkin sekarang orang x giler dah.. Mesti ada yang try 1 kali dah x tahan pedas.. Tu yang kurang dah pembeli Ramen..
    Kalau nak beli Ramen kena pastikan ada logo HALAL.. 

    Perbeza Ramen Halal dan Tidak Halal

    Packaging Ramen yang Tidak Halal

    Ramen Halal dan semestinya ada Halal logo


    Sedapnyerrrr.. Kena gi beli nih..

    Salam Sayang,
    Atie

    0 0
  • 10/08/16--19:35: Time for Giveaway
  • Assalamualaikum

     Nak join???
    Klik Banner yang cute ni!!

    Jom kawan-kawan semua join!! Hadiah pun menarik..
    Antara hadiah-hadiah untuk pemenang

    Jom Join!!

    0 0

    Assalamualaikum

    Selepas 2 hari sesi memujuk untuk Adam belanja makan akhirnya berjaya.. Hahaha. Sebenarnya bukan nak sangat dia belanja, tapi nak dia bawa Atie keluar makan.. Bayar sendiri pun x pe.. Atie x biasa keluar malam sendiri kalau xde benda yang betul-betul urgent.. Tapi kalau keluar pun berteman..

    Mula-mula Adam x nak keluar sebab hujan, tapi dah hujan renyai-renyai je.. Atie pujuk juga, nasib jalan juga pujukan ni.. Lagipun dah janji semalam yang malam ni nak keluar.. So kena tunaikan la.. Sape suruh berjanji.. kehkehkeh

    Bila keluar mula-mula nak makan dekat Char Kuew Tiaw yang tengah femes dekat Pasir Pekan, tapi macam ramai je walaupun hujan.. Dah la kedai tu macam warung dan tempat yang ada bumbung dah penuh.. Kalau x hujan, boleh je duduk kat luar..

    So, kita tukar haluan.. Kita cari burger.. Jom kita terjah KB Burger Bakar..



    Semua order burger daging je.. Yang beza cuma kuantiti cheese je.. Lepas order baru teringat apasal la x gi makan Burger Mat Saleh.. Boleh try lain sikit.. Kat sini semua dah selalu makan.. Burger Mat Saleh, Atie pernah try tapi Adam dan Hajar x pernah lagi.. Burger dia pun lain dari yang lain.. Tula, bila dah order baru teringat pasal burger tu.. Next time.

    Lepas order, cepat pulak sampai.. Macam biasa, Snap.. Snap.. dulu lepas tu baru kita terkam.. Bila nak betul-betulkan burger sebab nak bagi cantik gambar rasa roti dia macam x panas je.. Burger Patty pun sama.. Cheese pun x cair.. Boleh agak la patty tu x panas.. Aik, burger baru je sampai, x kan dah sejuk.. Bukan betul-betul sejuk la, tapi suam-suam kuku je.

    Sebelum ni Atie makan kualiti dia ok.. Hari ni lain pulak.. Roti kalau sejuk jadi keras sikit.. X best nak makan.. Mungkin salah satu sebab dia weather hujan kot.. Yela, bakar kat luar kan, kena angin sejuk makanan pun cepat sejuk.. Tapi mesti kena fikir cara macam mana nak kekalkan panas bila hidang kat customer..


    Atie terus buat complain dekat pelayan dia.. Pelayan pun cakap ok, nanti dia bagi burger free 2 biji.. Atie bagitau x kesah pun pasal burger free ke, cuma nak dia perbaiki kualiti.. Atie makan sebelum ni ok je..

    Dah buat complain kan, kita makan jelah.. Habiskan nanti membazir pulak.. Tengah-tengah makan, pelayan dia hantar 2 biji burger yang siap bungkus.. Dia cakap sebab komplain.. Oklah rezeki, tapi makesure kualiti kena di perbaiki.. Nasib burger sedap.

    Alhamdulillah rezeki dapat burger free dapat bawa balik kat Abah dan Ummi.. Rezeki lagi, sebab Adam yang bayarkan bill.. Hahaha

    Next time kita try Burger Mat Saleh..

    Salam Sayang,
    Atie

    0 0

    Assalamualaikum


    Macam-macam hal dah sekarang.. Berhati-hati la semua walau di mana Anda berada.. Orang kalau dah terdesak sanggup buat apa saja.. Kita yang kena sesntiasa beringat..


    Salam Sayang,
    Atie

    0 0
  • 10/27/16--19:13: Musim Duku Dokong
  • Assalamualaikum

    Sekarang musim Duku Dokong Langsat.. Siapa-siapa yang ada kebun sure dah bosan tengok buah-buah ni.. Macam kat kebun Atie berlambak buah ni.. Sampai x ada orang nak makan.. Nak bagi jiran-jiran pun semua ada pokok sendiri.. X habis makan juga.. Kat kedai ada sampai jual RM0.50-RM1.00 per kg.. Murah giler.. Siapa-siapa yang ada pokok tapi x ada orang panjat baik beli je..

    Kebun Atie pun x ada orang panjat.. Abah x larat nak panjat dah, sakit lutut.. Siapa lagi yang ada kat rumah.. Satu-satunya lelaki.. hihihi.

    Last week Abang Ngah balik, so paksa dia pergi panjat pokok duku dan dokong.. Nanti boleh bawa balik Ipoh.. Kat sini memang x ada orang nak makan dah.. Atie pun x suka sangat.

    Jom pakat masuk kebun.. Atie lama giler dah x masuk kebun.. Biasa kalau musim buah, Abah Ummi pergi kutip dan bawa balik rumah.. Kitorang memang x masuk la.. Tapi bila lama x masuk kebun, rasa excited pulak nak ikut.. Lagipun nak bawa Fayyadh kenal kebun Aki dan Nanny.. Hehehe

    Excited pun excited juga.. Kebun Abah dah bersihkan, x risau dah.. Tapi nyamuk banyak giler.. Tengok, siap bawa lilin lagi..

     Fayyadh dengan tukang halau nyamuk, C.Su



    Tukang panjat





    buat unggun api pun x jalan.. nyamuk banyak sangat

    Fayyadh start menggaru dah..

    Last-last terpaksa mengalah.. Jom balik.. Kesian Fayyadh habis merah-merah.. Berapa minit je kat sana.. X tahan dengan nyamuk..

    Lepas ni confirm x masuk kebun dah...


    0 0
  • 09/23/18--00:28: Trio Air Fryer
  • Assalamualaikum

    Adam asyik je tanya Ummi nak tak air fryer.. Tiba-tiba je nak belanja.. Tapi Adam biasa lepas balik dari kerja memang akan belanja Ummi sesuatu.. Dia kata anak solehkan... hmmm.. ye kan je...

    Adam dia kerja atas kapal, so duit gaji every month memang x terusik la kecuali bila naik ke darat.. Bila kat darat, shopping bukan main lagi.. Tapi dia banyak belanja family la.. Bila dia ada, boleh la request nak makan benda mahal-mahal.. Si kakak pandai ambil kesempatan je.. Hahaha

    So berbalik kepada Air Fryer, lepas survey beberapa tempat maka terbeli la Trio Air Fryer.. Survey untuk cari yang murah dan berbaloi.. Tak sempat pun nak study dulu kat internet.. Adam bila nak beli benda, terus nak sekarang.. Tu yang terus survey kat kedai..

    Tengok brand lain macam mahal sangat.. Philips confirm la harga RM1+++, ada juga RM8++.. Tapi still mahal..Panasonic pun RM5++.. Still mahal lagi.. Lepas survey beberapa kedai, last-last jumpa juga yang murah dan berbaloi-baloi.. Trio Air Fyer RM220.. Murah

    Sebelum beli tu, Atie pergi beberapa kedai kat area KB ni, macam G-Orange Mall, SenQ, Pasific dan Mydin.. Semua tempat dah survey, tapi x jumpa yang under budget.. Kalau ikutkan Adam, RM5++ dia boleh sponsor lagi, tapi rasa x berbaloi la beli air fryer mahal-mahal.. Tak tau lagi kan best ke x guna.. Kalau tak guna, kan bazir je beli mahal-mahal..

    Atie beli kat kedai Sharp depan Nasi Abg Mi kat traffic light Taman Maju.. Siapa-siapa orang KB nak cari juga, boleh la pergi kedai tu.. Atie rasa kat kedai tu harga ok juga.. Lepas survey beberapa kedai, yang tu rasa murah.. Atie ada survey juga Philips Easy Touch Garment Steamer, harga lagi murah dari kedai sebelum-sebelum ni Atie pergi.. Tapi untuk Garment Steamer tu Atie beli brand lain.. Yang tu Atie x test lagi, nanti Atie try buat review pasal product tu pulak..



    Untuk Air Fryer, akhirnya memilih brand TRIO.. mungkin kat online macam lazada dapat harga lagi murah la.. Tapi lepas tambah postage, harga lebih kurang je.. 


    • Adjustable timer & temperature control
    • Convenient handle design
    • Detachable frying basket with protection cover on release button
    • Rapid air technology for healthier frying
    • 2.6L Capacity
    • 80-200ºC temperature setting
    • 30 minute timer
    • Cool touch handle
    Di sertakan sekali manual untuk menggunakan air fryer ni dan  ada juga setting masa untuk menggoreng ayam, nugget dan macam-macam lagi..

    Setakat ni Atie sangat berpuas hati menggunakan air fryer ni.. Memudahkan kerja juga.. Pagi tadi Atie goreng nugget.. Masukkan dalam air fryer set masa dan boleh la pergi mandi atau buat kerja lain.. Siap je, dah boleh makan.. Sangat menyenangkan kerja dan tidak lagi terpercik minyak.. hehehe.

    rasa nugget lebih sedap dari goreng pakai minyak sebab x menyerap minyak
    (12 minit je)

    ayam berempah
    (15 minit.. tengok saiz ayam juga)

    Kalau rasa nak start makan healty food, boleh la beli 1.. lepas ni goreng-goreng tak payah pakai minyak dah.. Healty sangat.. Apa-apa brand pun tak kisah yang penting 'no more oil'.. Hahaha




older | 1 | .... | 7 | 8 | (Page 9)